lauantai 8. syyskuuta 2012

Välitöitä


Kyjy-töiden kustannuksella tein tilauksesta naapurin rouvalle kämmekkäät Teeteen Alpakka-langasta.
Pohjana oli Ullaneuleesta löytynyt Sirja mutta toistin pienen palmikkokuvion päälipuolella kahteen kertaan ja tein ohjeesta poiketen kämmekkäisiin peukalokiilan ja peukalon ilman kärkeä. Saaja oli hyvin tyytyväinen.




Tekaisin myös naapurin kalamiehelle sormikkaat ilman sormenpäitä Novitan Nallesta. Niistä en ottanut kuvaa, koska jälki ei ollut maailman kauneinta, mutta olivat sopivan kokoiset ja kuulemma hyvät käytössä. Se on kai pääasia.
Sormien tekeminen oli järkyttävää näperrystä, mutta hyvin opettavaista. Tekemällä oppii ja purkamalla ja tekemällä uudelleen oppii vielä enemmän... Jouduin pariinkin kertaan ottamaan sormet uusiksi, kun niiden juureen jäi reikiä. Loppujen lopuksi sain kuitenkin aikaan semmoista jälkeä, että kehtasin lahjoittaa eteenpäin.

Tällä viikolla kävin neuletapaamisessa Tampereella pääkirjasto Metson kahvilassa. Oli kiva tavata muita neuloosin vaivaamia, kiitoksia vaan paikalla olleille ja tavataan uudelleen varmaan ensi kuussa :)

1 kommentti:

Tjorven kirjoitti...

Sympatiat ovat puolellasi, sormien vääntäminen vaatii piiiitkää pinnaa ja purkoosin sietokykyä. Pääasia että saaja on tyytyväinen! Seuraavaksi aion kokeilla peukalon tekoa saamillani lyhyillä puikoilla, ainakin testatessa tuntui kätevältä.