lauantai 25. helmikuuta 2012

Keväisiä käsitöitä

Tällä viikolla olen tutustunut Novitan kampanjalankoihin ja saanut jotain aikaiseksikin.

Ensimmäiseksi valmistui kämmekkäät ihanasta oranssista Siiri-langasta. Siiri on ihanan pehmoista ja mukavaa neuloa. Muovipuikkojen kanssa huomasin että kannattaa neuloa ennemmin suht löysää käsialaa, niin lanka juoksee puikoilla paremmin. Ehkä puisilla tai bambuisilla puikoilla olisi vähemmän kitkaa.
Siiri on 100% akryyliä. Sen kestävyydestä kämmekkäissä on vielä vaikea sanoa, sitten nähdään kun ehdin niitä jonkin aikaa käyttää. Lanka on riittoisaa, ostin kaksi kerää Siiriä ja kämmekkäät syntyivät puolikkaasta kerästä. Lopusta teen ehkä pipon itselleni.
Kämmekkäiden idean pohjana on Ursus-kämmekkäät mutta jonkin verran modifioin mallia.
Toinen testattu lanka on Frilla-huivilanka. Neulottavuudessa se ei eroa suuntaan eikä toiseen muista kokeilemistani röyhelöhuivilangoista. Huivi langan vyötteessä olleen ohjeen mukaan valmistui yhdessä illassa, joten nopsaan sitä neuloo. Värit tässä on mielestäni tosi kivat, sävy on numeroltaan 899. Frillaa on toinenkin vyyhti odottamassa, lupasin tehdä äidilleni samanlaisen huivin. Samalla voin esitellä kevätkaktukseni, joka on innostunut kukkimaan :)Vihdoin sain valmiiksi myös mummoni ohjeiden mukaan tehdyt palatossut Seiskaveikasta. Ne olivat varsinainen murheenkryyni... Ensinnäkin ainaoikein-paloja on älyttömän TYLSÄÄ neuloa, vaikka ne syntyvätkin nopeasti ja niihin saa hyvin hukattua lankakerien jämiä. Ja toisekseen, kun olin ommellut yhden tossun kasaan tarkasti ohjeita seuraten, olin sitä mieltä että toinen onnistuukin sitten jo ihan näppituntumalta. Sepä ei kuitenkaan mennytkään ihan kuin Strömsössä, vaan jouduin kolme (!) saumaa purkamaan melkein valmiista tossusta kun olin kiinnittänyt palat toisiinsa ihan vähän väärin...


No, pääsinpähän nyt niistä eroon. Eikun kohti uusia seikkailuja :)

2 kommenttia:

Lankarulla kirjoitti...

frilla huivi on kivan värinen

Lankarulla kirjoitti...

frilla huivi on kivan värinen