perjantai 13. tammikuuta 2012

Välipalatyö- sukat ja lapaset vauvalle

Muitten työn alla olevien ohessa (ja kustannuksella) tein serkkuni vauvalle sukat ja lapaset, kun jossain kohtaa pitäisi mennä katsomaan uutta tulokasta.

Sukat tein perinteisen junasukan ohjeella hieman mukaillen. Lapaset on ihan tyystin omasta päästä, loin 40 silmukkaa ja neuloin 2o2n joustinneuletta kymmenisen senttiä. Sitten neuloin yhdellä kerroksella kaikki nurjat 2 yhteen nurin. Sen jälkeen oikeaa kymmenen kerrosta ja sitten aloin kavennukset. 1 ja 3 puikon alussa 1 o ja 2 yhteen, 2 ja 4 puikon lopussa 2 yhteen ja 1 o, yksi välikerros ja taas kavennuskerros jne. Päättely kun jäljellä oli 6 silmukkaa.
Lankana on SandnesGarn Lanett.

Pahoittelen kuvan kehnoa laatua, kamera sanoi sopimuksensa irti ja täytyi käyttää kännykän kameraa.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudet käsityöt

Joululahjaneuleet tuli kuin tulikin valmiiksi ajoissa, huh!

Uuden vuoden kunniaksi ajattelin aloittaa isomman projektin ja tekeillä onkin nyt pitsineulehuivi violetista Novita Rose Mohairista.

"Välipalana" tein itselleni pipon ruskeasta Novitan Crystalista, kun se sattui olemaan tarjouslankojen joukossa meidän kyläkaupassa. Samalla ostin myös Novitan sukkalehden ja ajattelin yrittää saada sen avulla neulottua pois sukiksi noin 20 kerää Seiskaveikkaa, Isoveljeä ja Nallea mitä mulla lojuu tuolla lankalaatikossa. Yhdet palmikkosukat on jo kovaa vauhtia valmistumassa. Kuvia niistä (ja siitä piposta) ehkä seuraavalla kerralla.

Tilasin myös Tapion lankakaupasta Drops Ice -lankaa ja siitä koitan saada aikaiseksi kevyen neulepuseron, kunhan nyt saan sen huivini valmiiksi ensin. Voi kun olisi määrättömästi aikaa neuloa (ja määrättömästi rahaa lankoihin). Niin monta kivaa juttua olisi, mitä voisi tehdä! Noh, askel kerrallaan ja uutta kokeilemaan. Kun nyt tosiaan saisi tuonne kaappeihin vähän tilaa ensin...